Citadellfisket skapades av fritidsförvaltningens dåvarande chef Bengt Nissler tillsammans med ett gäng fritidsfiskare. Fisket bedrevs under fritidsförvaltningen fram t.o.m  2015 varefter fiskevakterna  tog över verksamheten och gick upp som en sektion av Landskronakorpen.

Vi är ett gäng pensionärer (förutom en man som sliter för att få ihop pengar till sin och våra pensioner) som helt ideellt driver Citadellfisket. Vår målsättning är att intäkterna skall ”gå tillbaka” till fisket och utveckla detta till att bli en fin tillgång för oss alla fiskeintresserade. Alltså driver vi inte fisket i vinstsyfte utan intäkterna skall gå till drift-och utvecklingskostnader för fiskets fromma.

Vi har valt att bedriva fisket som ett Put&Take-fiske då vi anser att flertalet fiskare inte hanterar fisken på ett skonsamt sätt vid återutsättning.

Våra  leverantörer, The queen of pisciculture Nanna Svensson räknas nästan som en i gänget. Hon basar för Vänneåns  Fiskodling AB.  Vi får fisk levererad till oss varje vecka och det är då de flesta gångerna Nanna som rattar fiskbilen. Vi tar även fisk från Camp Mayfly som Tommy Svensson basar över. Med dessa två leverantörer garanteras kvaliteten på fisken.

error: Innehållet är skyddat